Pilaantuneet maa-alueet

Tekemämme maaperätutkimus paljastaa pilaantuneet maa-alueet

Maaperätutkimuksen perusteella pilaantunut maaperä poistetaan ja korvataan terveellä maaperällä. Lopputuloksena syntyy puhdas ja terve tontti. 

Kun tontti puhdistetaan, niin sen arvo nousee ”nolla-arvosta” alueen käypäarvoon, minkä lisäksi siihen on turvallista rakentaa. Vältyt myös ympäristöviranomaisten antamilta uhkasakoilta, jotka saattavat tulla monelle täytenä yllätyksenä.

Asiakkaitamme ovat isot yritykset, kunnat sekä yksittäiset tontin omistajat.

Tarjoamme sinulle kaikki asiantuntijapalvelut kunnostusprojektin elinkaaren aikana avaimet käteen -periaatteella – aina taustatietoselvityksestä työmaan ympäristötekniseen valvontaan ja raportointiin saakka. 

Saat meiltä yhdellä sopimuksella kaiken, mitä tarvitset pilaantuneen maaperän puhdistamiseksi.

Maaperätutkimus- ja pilaantuneet maa-alueet -palveluumme kuuluu:

 • Taustaselvitykset
 • Maaperätutkimus ja näytteenotto sertifioitujen näytteenottajien toimesta laboratoriossa
 • Riskinarvioinnit
 • Kunnostustarpeen arvioinnit
 • Kunnostussuunnitelmien laatiminen
 • Rakennuttaminen / Pilaantuneen maaperän puhdistaminen
 • Kunnostuksen valvonta
 • Lupahakemusten ja raporttien laadinta

Milloin maaperätutkimus on hyvä tehdä?

Maaperätutkimus ja pilaantuneen maaperän puhdistaminen tulee tehdä, jos:

 • teet kiinteistökauppaa
 • teet kaavamuutosta
 • epäilet öljysäiliön vuotoa

Jos maaperä ei ole puhdas, niin alueelle ei saa rakennuslupaa, ja tontin arvo on 0 € tai jopa miinusmerkkinen.

Pilaantuneen maaperän puhdistaminen

Pilaantuneen maaperän puhdistaminen tapahtuu niin, että kun maaperätutkimus on tehty, niin poistamme pilaantuneet maa-alueet yleensä aliurakoitsijamme toimesta kaivinkoneella. Kun kaikki pilaantunut maaperä on poistettu, niin maaperä korvataan terveelle maalla (massanvaihto).

Vahingon laajuudesta riippuen pilaantuneen maaperän puhdistaminen voi kestää päivästä kuukauteen. Usein vahingot liittyvät maanalaisiin öljysäiliöihin, jolloin vuodot ovat keskittyneet kohtalaisen tarkasti tietylle alueelle.

Millainen toimija olemme?

Maaperätutkimus on kuulunut palveluihimme vuodesta 2010 lähtien. Sen jälkeen olemme vieneet läpi yli 50 projektia, joista suurin on ollut Lahden torin kunnostus.

Asiakkaamme kiittävät meitä nopeasta toiminnasta, joustavuudesta (teemme tilanteen vaatiessa viikonloppuisin ja iltaisinkin töitä), ymmärrettävästä raportoinnista sekä edullisesta hinnasta, koska yrityksellämme ei ole suuria hallinnollisia kuluja henkilömäärämme vuoksi, joita meidän pitäisi maksattaa asiakkaillamme, eli sinulla.

Sen sijaan tiimimme koostuu kolmesta kokeneesta (yhteensä kokemusta alalta yli 50 vuotta) tekijästä sekä aliurakoitsijaverkostosta. 

Siksi toiminta kanssamme on helppoa ja yksinkertaista, kun tiedät projektin aikana jatkuvasti, keneen meistä kolmesta sinun tulee olla yhteydessä.

Ota yhteyttä

Jos epäilet, että tietty maa-alue on pilaantunut tai haluat varmistuksen maaperän kunnosta, niin ainoa vaihtoehtosi on tehdä maaperätutkimus. Maaperätutkimus voidaan toteuttaa nopealla aikataululla, jolloin mahdolliset pilaantuneet maa-alueet paljastuvat ja niiden puhdistaminen voidaan aloittaa.

Saat palvelumme avaimet käteen -periaatteella, ja tarvittaessa voimme viedä projektin läpi hyvin nopealla aikataululla.

Ota yhteyttä oheisen lomakkeen kautta! Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Suorat yhteystietomme löydät täältä.

Kysy lisää

  Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.